fredag, april 28, 2006

Outfit fredag

Har har ni mitt linne. Ser pa bilden att det nog var lite stort. Men med en sot cardigan blir det bra som baslinne. Nu ska jag satta igang med mitt sista projekt innan tentaplugget satter igang. Kan inte fatta att jag bara har en ynka dag kvar i skolan. Vad ska jag gora hela manaden?

Bastoppar

Appropa Benetton, om nagon ar ute efter bra bastoppar- bege er dit. Vi har fatt in jatteskona armlosa linnen i bomullsmix. Langa och lagom baggy. Finns i vitt, navy och svart for runt 150 spann. Jag kopte tva igar- bilder kommer! Finns inte pa hemsidan, tyvarr, som for ovrigt ar varldens lataste site.

Benetton talk

Det ar inte ofta jag far anledning att kanna mig stolt over att jobba for Benetton. Men det har initiativet ar ovanligt for ett kladforetag.

Liten varld

Hehe. Detta var lite kul. Bloggvarlden ar liten, den med.

Vaskfantast, nagon?

Sjalv ar jag ingen vaskfantast, men for er som drommer om Paddingtons, Kellys och Spys kan jag tipsa om den har bloggen.

Botkier
















Enligt dailycandy.com gor Botkier de hetaste vaskorna just nu. Och visst fanns det manga fina pa markets hemsida. Modellen "Fan Hobo" i hazelnut (ovan) skulle hanga fint pa mina arm, till exempel. Det amerikanska market ar skapat av ex- modefotografen Monica Botkier. Men visst var val den svarta "Bella Clutch" ratt lik en viss Balenciaga (bilden)?

Bilder purseblog.com och botkier.com

Gardagskvallen

Bilder fran igar. Chat och den beromda vattenpipan, Sean som pussar pa okand tjej, Chat i Michael Jackson- har, Elliot i samma peruk och losnasa, samt min outfit. Appropa den, sa maste jag anmarka att trots att MQ linnet ar sa fint, sa kanns det alldeles for stort. Nu nar jag har min symaskin tankte jag forsoka sy in det.

(Det ar bara sa synd att jag kanner pa mig hur fatalt jag kommer misslyckas).

OC

Igar var vi pa OC. Det var valdigt lugnt for att vara torsdag, da "The Big Cheese" vanligtvis innebar milslanga koer och ett packat dansgolv. Jag var inte alls pa humor men det visade sig bli en helt okej kvall. Chat och Sean betalade for en vattenpipa. Jag fattar inte vitsen. Provade, men det smakade bara rok och lite apple. Kanske beror det pa att jag inte kan dra halsbloss...

Bilder kommer senare, det gar inte att ladda upp dem nu av nagon anledning.

torsdag, april 27, 2006

Premiar for mig

Kolla in detta! (Las texten under bilden).

Mitt projekt















Nu har jag antligen blivit klar med mitt modeprojekt. Sa har blev den fardiga artikeln. Jag ar nojd med texten och layouten (aven om den ar valdigt "simple") Dock ar jag lite missnojd med bilderna. Tycker att de kanns bleka och lite for roda.

Med det sagt dock, sa har jag sett nagra av de andra tjejernas projekt och de liknar mer myrornas krig an en modeartikel. Sa relativt sett ar jag nojd...

Outfit torsdag

onsdag, april 26, 2006

Jasper & Debenhams

Visste inte att Jasper Conran designar for Debenhams. J Jeans by Jasper Conran heter samarbetet och nagra godbitar ur kollektionen har jag plockat ut . Gillade verkligen skorna, de skulle vara sa sota till min nya klanning.

I alla fall ar det bra for Debenhams. Vet inte hur det ser ut i Stockholm, men har i Southampton kampar de for att behalla sina kunder.

De har aven samarbete med Julien McDonald, men det mesta var svart och trakigt och den har klanningen inte alls i min smak.

Outfit onsdag

Troja, Gina Tricot
Linne, Klara Olsson
Jeans, H&M
Sjal, H&M (tror jag)
Solglasogon, H&M

Det bidde ingen shopping, men jag hade picknick med mig sjalv och nya Glamour (samma Nicole Richie- omslag som svenska upplagan, by the way) i parken utanfor. Mysigt, faktiskt. Men nu maste jag ga och mota Chat. Vi kanske ska pa bio. Men fragan ar: hur ska vi da hinna med Apprentice ikvall? Jobbigt lage.

Solen skiner och har sitter jag, rattan.

Jag ar sa seg. Segare an segast. Som en seg ratta. Och nu skiner solen ute. Dags for ett ryck. En promenad och lite shoppingterapi, kanske?

Killar och Klader

Killar ar som klader. Forst har vi badboy- typen. Det ar lika svart att dejta en badboy som det ar att balansera pa de har. Lyckas du, ar du festens drottning- men det har sina downsides. Sedan har vi den intellektuella. Honom kan du bara halla kvar genom att antingen vara sa intressant som mojligt eller sa trist som det bara gar (inget ar sa stort som den intellektuellas ego). Till sist har vi fyndet. Inget gar upp mot att springa pa det dar underbara plagget pa rea i precis ratt storlek. A just det, bilden visar ett av mina allra basta. Fynd, alltsa.

tisdag, april 25, 2006

24

A, 24 ar sa bra! Jag och Chat ar pa sjunde timmen av fjarde sasongen och vi ar besatta. Det ar underligt att jag gillar serien sa mycket. For skadespeleriet ar inte mycket att hurra for, manuset skrivet for fem-aringar och terroristerna ar skrattretande stereotypiska. En typisk scen ur 24:

Jack Bauer: So you mean that if we don't stop them within two minutes, seven million innocent americans are going to die?
Head of CTU: Unless you stop them within two minutes.
Jack Bauer: I better get going... (han ser bister ut och kastar vapnet over armen)
Head of CTU: No! You are not a licensed agent anymore, Jack. I will not authorise this.
Jack Bauer: (Sager ingenting men borjar smyga mot utgangen. man kan se pa hans ansiktsuttryck att han smider planer for hur han ska icensatta sin egen dod och sen kuta och radda sju miljoner oskyldiga amerikaner)
Jack Bauer's girlfriend/ daughter/ dead wife: Jack! Where are you going?
Jack Bauer: Honey. Listen to me. Seven million innocent americans are going to die unless you help me to escape from CTU, steal a car and shoot some cops. Please. You've got to do this.
Jack Bauer's girlfriend/daughter/ dead wife: I'll be risking my job.
Jack Bauer: Please. Trust me on this. I wouldn't do it if it weren't for those innocent americans I have to rescue.
Jack Bauer's girlfriend/ daughter/ dead wife: Ok. I love you. Go!
Jack Bauer: (kutar ivag).

For your eyes only

Viki fran Dv8 ringde idag och fragade om jag ville gora ett jobb pa en fodelsedagsfest. Ta bilder och fraga runt lite, alltsa. Lat kul och jag var nastan pa vag att saga ja nar hon klackte ur sig att det var pa "For your eyes only". Om jag sa vore dod skulle jag aldrig satta min fot pa en strippklubb. Nej, da blev det nobben.

One down

Nu har jag lamnat in min uppsats. Skont. Nu har jag bara tva grejer kvar att lamna in och sen ar det tentaplugg.

måndag, april 24, 2006

Jag ar tillsammans med en indie(r)


Chat fick studielanet idag och har varit och shoppat. Han fick en ide ungefar for en vecka sen att han skulle byta stil. Sa idag har han shoppat loss pa tva cardigans (en gra och en i navy), tva par jeans (bada slim fit) och tva par skor fran Swear (de svarta pa hemsidans forstasida, faktiskt) och ask the missus. Eftersom han jobbar pa Office sa fick han ett av paren gratis. Inte daligt.

Vad jag vill komma till ar att Chat har blivit indie, helt plotsligt. Bort med hanget pa jeansen, Nikesneakerserna och Tupac och in med tajta jeans, Converse och vem som helst i the Strokes (bilden). Mitt modejag sager jippie. Men jag kan inte riktigt slappa hur o-Chat-ig han ser ut i kladerna. Men an har han inte visat sig offentligt i sitt nya jag. To be continued...

Bild popmatters.com

Varldens basta present?

Herregud. Trodde inte mina ogon nar jag oppnade min ratt sena fodelsedagspresent fran Chat idag. Han hade sagt att det var for stort att fa med till Sverige, sa jag var helt saker pa att det var en utflykt eller teaterforestallning, eller nat annat som man kan "gora". Gissa vad det var?

En symaskin. En symaskin! Min alldeles egna. Har redan provsytt och den sydde sa fint. Enkel att anvanda och perfekt for mina behov. Och kanske ska jag forsoka mig pa att sy nagot eget nu nar jag kan.

Shit, nu ar det pressure on. Chats fodelsedag ar om tva veckor. Jag hade tankt kopa nagra dvder eller nat. Men det kan jag ju glomma. Hur ska jag toppa en symaskin? Help.

My name is Lane. Lois Lane.

A, vad trevligt det ar att se sina ord i tryck! Har borjat "frilansa"- gud vad det later pretantiost- som nojesreporter for Dv8 Magazine (Tank ett "Style" for Southampton). Inget markvardigt alls- bara nagra vimmelbilder och en kommentar, men anda! Man maste ju borja nagonstans. Sag det nya numret och nu har jag varit glad hela dagen. (Fast det ska erkannas att redaktoren sagade ett av inlaggen och redigerade det rejalt). Men vad gor det, nar man kanner sig som en akta Lois Lane.

söndag, april 23, 2006

Londonista

Jag uppfann ett nytt ord. En mix av London och Fashionista, typ. Ar det tontigt? Ska jag behalla eller byta tillbaka?

lördag, april 22, 2006

Nu ska jag sova. Jobbar imorrn igen. S U C K.

(Hehe. Det var lite kul. Suck. It sucks. Okej, jag ar trott nu.)

Sa laskigt...


Nar jag inhandlade min fina svarta klanning pa second hand haromdagen, var jag nara att kopa en smablommig skiftklanning i siden ocksa. Men jag avholl mig. Nu har jag precis spanat in den har fran New Look pa timesonline.co.uk (bilden). Den ser exakt ut som klanningen jag nastan kopte! Pa pricken. Kopior betyder ofta designforebild, som foregaende inlagg understrok om inte annat. Nu gar jag runt och inbillar mig att jag gick miste om en vitage Biba eller nagonting. Det vore val typiskt.

Lyx och budget




Chanels klassiska quiltade vaska med kedjehandtag. En drom saklart vilket jag inte ar ensam om att tycka. Bild interauct.com




... och den har hemska kopian finns pa Oasis. Bild timesonline.co.uk





Jessica Simpsons vackra skor fran Louboutin har vi sett pa varenda hollywood-fashionista i vinter, som Ebba von Sydow upmarksammade redan i december och ssom kommenterats lite
overallt. Bild jessicastyle.com





... och har ar ett par fran Ravel som nog lanat lite inspiration fran Christian Louboutins sko. Jag brukar inte gilla vare sig peep-toe eller slingback men de har ar riktigt snygga. Bild timesonline.co.uk

Bra initiativ...

... men det har tror jag nar jag ser det.

I sokmotorns varld

Gjorde en liten undersokning pa google.co.uk. Jag sokte pa grejer och kollade hur manga svar jag fick. Har ar resultatet (i miljoner traffar):

1. Love 1820
2. War 1300
3. Sex 744
4. Peace 575
5. Fashion 572
6. White power 480
7. Black power 360
8. Gay rights 152
9. Islam 148
10. Porn 137
11. Christianity 95
12. Madonna 87
13. Judaism 37
14. Feminism 33
15. Sikhism 3
16. Sara Emanuelson 0,0016
Och jag vet att nar man trycker in fler ord kommer alla sidor upp med det ordet, etc etc. Jag vet. Och ja, sikhism ar dar for att Chat tvingade mig.

Klara, vi kunde inte sagt det battre sjalva.

"Det jag blir förbannad över är svenskarnas oförståelse att någon kan vara lycklig trots att de inte lever efter den svenska normen: villa I SVERIGE, vovve och volvo. Jag har stött på det så många gånger.En del människor måste, för att må bra, stå i ständig kontakt med sin familj. Ringa minst en gång i veckan och komma hem på besök när det vankas långhelg.Jag är inte sån."

A, Silverfisken ar min idol. Hela inlagget finns har.

Perfektionshets

Media och PR- industrin for en standig jakt pa perfektion. Men enligt Alexandra Shulman (redaktor for Brittiska Vogue, bild till vanster) ar det "perfekta plagget" inte latt att fa tag pa.

"...made me think about what the ''perfect'' find actually means in terms of clothes.Over the years, I have found a few perfect things. Perfect in that every time I wore them I knew they looked good, flattered me, made me feel happy and - this is important - had staying power. A lot of things are perfect the first time you wear them but then their degree of perfection sharply diminishes with every wash and wear". Hela artikeln finns har.

Hennes inlagg fick mig att fundera. Har jag ens ett "perfekt" plagg? Ett plagg som jag alskar, som jag kanner mig bekvam och snygg i och som sitter som gjutet. Shit, jag kommer inte pa nagot! Vad dalig jag ar. Loser.

Fast sen kom jag pa nagot. I brist pa annat- for det ar sa trakigt sa det finns inte. En svart kavaj. Narmare bestamt Amis svarta kavaj som jag bytte mot min skinnjacka (far angest bara jag tanker pa det. Skinnjacka, come back!). Men den dar svarta kavajen ar valdigt palitlig. Diskret, bra passform och passar till allt. Sa den far val vara mitt patetiska perfekta plagg. Vilket ar ditt?

Bild handbag.com

Pizza och 24

Trakig dag pa jobbet, men nu ar jag hemma igen och ska kolla pa nerladdade avsnitt av "24", sasong fyra. Men forst ska jag ata pizza.

fredag, april 21, 2006

Romantiskt vitt

Avslutar kvallens bloggande med den har sota klanningen fran Lauren Moffatt. Finns pa shopaholic.se for 1990 kr. Over min budget absolut, men den ar pa rea...

Bilder shopaholic.se

Anglomania

Metropolitan Museum of Art i New York ska ha en utstallning i borjan av maj som heter Anglomania. Handlar om designers och design fran Storbrittanien med fokus pa 1970-talet och framat. Jag sag detta tidigare i veckan pa style.com och sedan dess har jag a) velat ga dit och b) kant mig mallig over att jag lange arbetat pa ett projekt med samma tema. Men nu trillade myntet dit. Familjen ska ju dit i juni! Sofia, ni maste ga! De har ju aven en massa andra utstallningar vilket gor ett besok oundvikligt, eller hur? A, jag vill ocksa!

Trott

Phu, vilken jobbig dag. Gick upp imorse och packade, sen slapade vi alla vaskor till tunnelbanestationen, ner for trapporna, bytte pa Leciester Square, anlande till Waterloo och hoppade pa taget. Det var en bedrift av stora matt, med tanke pa att vaskorna pa nagot mystiskt vanster vagde typ 5 ton. Mina armar varker fortfarande.

Men sa kom vi fram, till slut. Och det var konstigt, men det kandes riktigt skont och nastan som... hemma. Hm. Konstig kansla. Men ratt skont att antligen hanga upp kladerna i garderoben, satta in bockerna som jag fick i fodelsedagspresent i bokhyllan och skyffla undan resvaskan under sangen. Det ar inte direkt nan nyhet, men borta bra...

torsdag, april 20, 2006

Biljett

Nu har jag redan bokat biljett hem i juni. Jag hoppas att det inte var forhastat, men det ar alltid bra att vara tidig med Ryanair. Jag fick mina biljetter for £ 30. Dessutom var jag optimistisk och fyllde i att jag inte ska checka in vaskan. Far se hur det gar. Den femte juni kommer jag hem lagom till stralande solsken, 25 grader varmt och picknick pa bjornon. Hor ni det, SMHI?

Promenadfynd

En lang, harlig promenad blev det till slut, men till Angel kom vi aldrig. Jag tror att vi tog lite fel vag. Plus att vi rakade springa pa en schysst second handbutik som hade ett enormt utbud av klanningar. Jag hittade en svart cocktailklanning som latt kan klas ner med jeans. Hur snygg som helst, och Chat kopte den till mig.

Forutom lyckoruset over klanningen kanner jag mig ganska stressad. Jag har verkligen jattemycket plugg att ta tag i, men det gar bara inte. Tro mig, jag ar inte den som skjuter upp saker. Tvartom brukar jag folja ett exakt studieschema till punkt och pricka. Men allt det har resandet och latandet har gjort mig till en oinspirerad soffpotatis. Jag tror att nar jag kommer hem till Southampton igen sa kommer det kannas mer "ratt" att ta tag i uppsatsen. Det hoppas jag, i alla fall.

Sophias solglasogon


Nej, jag har fortfarande inte kommit ivag. Mest for att min sega pojkvan spelar nan slags fejkversion av Grand Theft Auto pa Shaynes Playstation och jag vagrar tjata. Istallet har jag surfat omkring och hittat de har solisarna pa Shopaholic. Sophia Kokosalaki ar fodd i Grekland men bosatt i England och anvander sig av grekisk klassisk draperingsteknik nar hon designar sina vackra klanningar. Nu har hon alltsa gett sig pa solglasogon. De har godingarna kostar 2250 kr.

Bilder shopaholic.se

Outfit torsdag



Langarmad t-shirt, Sisters

Jeans, H&M

Scarf, Benetton

Ballerinaskor, Topshop

...Nu ska jag ut och promenera i varvadret.

Angel

Sov lange som vanligt idag men tror att jag och Chat ska ta en promenad till Angel senare. De har fina antikvitetsaffarer och en liten marknad dar. Och det ar inte alls langt harifran. Men sa maste jag skriva pa min uppsats. Den ska in pa onsdag. Hjalp.

onsdag, april 19, 2006

Outfit onsdag


Eftersom jag anda har den mest aktiva bloggdagen pa... like, ever, sa tankte jag att jag ska gora en klassisk modebloggsmanover och fota dagens outfit. Latt var det inte, eftersom jag bara har en arm av medellangd.

Ballerinaskor, Topshop
Jeans, Topshop
Linne, Klara Olsson
Skarp, Vintage
Kavaj, Lindex

Omslagsfragan







Sa har ser majomslaget av Vogue ut (ovan vanster). Natalia i Dolce & Gabbana klanning och BH fran Nina Ricci bara dagar efter hon fodde en liten dotter, enligt Vogues hemsida.

Sjalv tycker jag att omslaget ar hemskt. Dallashar och en "sexig" pose som skriker 90-tal och billig porrblaska ar inte kul att fa i ansiktet som nybliven prenumerant.

Jag brukar ha en ganska enkel mattstack nar jag kollar in omslag. Alla onaturliga poser (dvs. sana du aldrig sjalv skulle komma pa tanken att "anvanda" i normalt umgange med andra manniskor) gar bort. Rachel Weisz ansiktsuttryck pa aprilomsalget (langst ned vanster) ar inte direkt naturligt, men nara nog. Dessutom syns kladerna. Sienna- omslaget ar ocksa okej (mitten).

Jag tycker att det ar en svar fraga, det har med omslag. Vad ar okej? Industrin ser ut som den gor. Natalia kommer att salja battre an Rachel, det ar jag saker pa. Sa som redaktor forstar jag hur svart det maste vara. Och vi har val alla nan gang plutat med munnen pa ett fotografi. Det ser ju snyggare ut.

Som konsumenter vet jag att vi har makten att forandra. Om Natalia inte saljer, da kommer Natalia att se mer naturlig ut nasta gang- om hon mot formodan skulle fa chansen igen. Men samtidigt maste vi fraga oss vad vi vill uppna? I en perfekt varld skulle jag garna se plutande munnar och brost och halvnakna manniskor pa vartenda omslag, om det inte hade konsekvenser for hur vi ser kvinnor (och man). Om vi vore helt jamstallda skulle det inte spela nagon som helst roll. For i ett helt jamstallt samhalle skulle det inte finnas ett behov av "sexighet" pa ett Vogue- omslag.

Jag kommer att fortsatta prenumerera pa Vogue. Som modeintresserad, for reportagens skull och som kritiker. Det ar det inte svart att vara, om man bara kollar lite narmre.

Bilder vogue.co.uk

Fejk- bacon



Jaha. Nu sitter jag har, pa Holloway Road i Islington och gor ingenting. Egentligen vet jag att jag borde skriva pa min uppsats. Fast det ar ju inget kul. Jag skulle kunna ga till Topshop pa Seven Sisters Road och ta mig en titt pa den har. Fast nej. Istallet ska jag ga till Waitrose och handla en massa god mat. Tankte laga middag ikvall till pojkarna nar de kommer hem efter jobbet. Det finnsett problem, dock. Shayne ater endast fem saker. Agg, fejk- bacon (fraga inte), bagels, artor och pommes. Kanske om jag lagar potatissallad, fejk-bacon och agg. Med artor. Suck.

Igar satt de uppe och vantade pa oss, stackarna. Vi var dock inte ens i narheten av London vid ettiden (da vi sagt att vi skulle komma). Vi hade precis klarat av passkontrollen efter kaotiskt koande pa Luton. Jag hatar Luton. Luton borde inse att Luton ar en liten flygplats och att det inte funkar att ha fem flyg inkommande samtidigt och tre passkontrollorer. Och ingen som haller koll pa en ko utan system. Folk blev som galna. Sarskilt han som var rodare an Nasse (se ovan) efter mer solning an den genomsnittlige britten klarar av. Frugan (inte lika rosa) fick lugna ner den stackars mannen.

I alla fall sa kom vi hem vid tretiden och da lag Shayne och Rehan och sov. Jag hoppas att de inte ar alltfor trotta pa jobbet idag.

Ikvall ar det "Apprentice". Helt klart bast just nu.

Uppdatering: Lanken fungerade visst inte direkt till Topshop- klanningen. Men den var gul.

Ett budskap till Klara

Klara! Du har en dag pa dig!

Modebloggar

Fick en forfragan fran Ami om basta modebloggarna. Har ar min lista i nulaget:
1. Engla
2. Legally Blonde
3. Sigrid
4. Ebba
5. Ytligheter

Engla ar bast darfor att hon ar sig sjalv och verkligen lagger ner tid pa sin blogg. Och 22 500 lasare i veckan ar verkligen inte fy skam. Legally Blonde, Sigrid och Eleonore pa Ytligheter verkar vara skona tjejer och brinner for bloggandet. Och Ebba ar ju alltid Ebba.

Cruise 2

Och sa poppade den ut, lilla Suri. Stackars barn.

Cruise 1

Kopte med mig nya (inte sa nya, men jag har ju faktiskt inte varit i Sverige pa ett tag) numret av DV mode igar for resan hem. Verkligen ett bra nummer. Damernas Varld har alltid varit bast pa mode och imponerar genom att lyckas fota ett shoot i Coco Chanels egna vaning. Fantastiskt. Tyvarr kunde bilderna och urvalet av kladerna varit snyggare, men det ar en annan historia.

Men det intressantaste reportaget var "Sommarkryssning mitt i vintern" som belyser det nya fenomenet "cruisekollektioner". Kortfattat innebar det att som Karl Lagerfeld for Chanel visa en extra "preview"- kollektion i maj, med nasta sasongs var- och sommarkollektion. Det ar alltsa ett helt ar i forvag, och bara strax efter hostens pret-a-porter kollektion som visas i mars.

Anledningen till namnet? Cruise heter det for att sommarklader behovs mitt i vintern i Karibien. Ja, det ar ju logiskt.

Bild fran tidsam.se

tisdag, april 18, 2006

Bäst med Sverige

Jaha, så åker jag hem ikväll då. Att det alltid går så fort när jag är i Sverige och hälsar på. Vad har jag egentligen gjort? Det här kräver en lista (jag älskar listor!).

Bäst med Sverigebesöket ( slumpmässigt urval) :

  • Maten (mammas påskbuffé, mosters lamm med ris igår, fri tillgång till mjölk och ost. Ahhh).
  • Beskära äppeltrådet. Det här låter konstigt, men oj vad roligt det var! jag och Chat klättrade, slet och sågade i säkert en timma. Solen sken och helt livsfarligt var det. Jag kände mig som en äventyrare. Men vilken tillfredställelse att se resultatet! Jag är också väldigt stolt över mina rivsår.
  • Att äntligen, äntligen, träffa Alex igen och bara prata.
  • Påskfest hos Klara. Så trevligt! Så gott!
  • Vädret! (Så mycket bättre än väntat.)
  • Modevisning på Pluto. Ami ägde.
  • Springa på Petra och lilla Karl-Alfred på Maxi.
  • Att träffa vännerna och familjen. Såklart.

Nu måste jag packa och göra hundra andra saker.

Red shoes

Så jag tänkte att jag skulle ha ett par röda skor. Faktiskt så har jag varit lite besatt av tanken en
längre tid. Hittade lite inspiration på asos.com och netaporter. Christan Louboutin lär jag inte ha råd med i första taget (längst till vänster) men man kan ju drömma...






Bilder från asos.com och netaporter.com






måndag, april 17, 2006

Skjorta

När Klara, Ami, Kalle och jag satt och fikade häromdagen snackade vi vita skjortor. Det är ett typiskt plagg som verkligen ser så mycket snyggare ut om man satsar på kvalite. Den här drömmen från Giambattista Valli kostar 640 dollar. Ahhh...

Bild från style.com

torsdag, april 13, 2006

Calvin + Kate


Kate Moss för Calvin Klein. Igen. We like! Betyder det att den nuvarande, underbara kampanjen med Natalia Vodianova och Fredrik Ljungberg inte säljer?







Bilder från bwgreyscale.com (Moss)och N24.se (Vodianova)

Mode från Mumbai

Så här färgglatt såg det ut när Indien visade upp sina nya, heta designers. Modeveckan i Mumbai var precis lika glamorös, skandalspäckad och glittrig som vilken Bollywoodfilm som helst och jag gillar verkligen alla fantasifulla kreationer. Kolla in Mumbai-veckans ABC på style.com.

Bilder från style.com

söndag, april 09, 2006

Pete/Kate

Kate Moss är världens snyggaste och stilsäkraste kvinna. Vad hon gör på fritiden angår mig inte. Inte bryr jag mig särkilt mycket heller, även om jag kan tycka att det är kul att kolla in hennes coola outfits. The Sun skriver nu att Kate är i blåsväder igen efter bilder på Pete Doherty som injicerar heroin. Ursäkta, men kan vi spola tillbaka bandet här. Pete Doherty, musiker i Babyshambles. I blåsväder. Injicerar heroin. Alltså Pete. Inte Kate.

I kör: Pete Doherty- inte Kate Moss. I n t e samma peson. Comprende?

Men så lever vi i en värld då supermodeller ska vara söta och gulliga och (manliga) rockmusiker ska ta droger. Annars är det nåt fel. Pete följer reglerna, Kate gör det inte. Så jävligt är det.

Paparazzi

Det bidde ingen middag igår kväll, däremot en fika med Klara, Ami och Kalle. Vi snackade framtidplaner, mode och hur bra allt är utomlands. Sedan film i Kalles snygga lägenhet. Det blev Paparazzi som funkade som tidsfördriv.

Idag har jag varit och träffat Alex för första gången på sex månader. Helt underbart trevligt var det.

lördag, april 08, 2006


Bloggtoppen.se

Otrevliga Anna

Nu när jag är i Sverige och hälsar på så njuter jag av att vara så hemmastadd i språket och av hur fort det går att läsa tidningar och sätta sig in i komplicerade politiska resonemang. Nu är ju inte Anna Sjödin- skandalen någon komplicerad politisk fråga, utan handlar om en packad brud som betedde sig som en idiot och nu får stå till svars. Två frågor har jag. Varför går välbetalda politiker till en bar som Crazy horse? Och hur många timmar finns det på advokat Leif Silberskys dygn?

En rolig tävling finns här, då du varje dag i 45 dagar kan tävla om en designerväska. Beroendeframkallande.

Nu ska jag ta en dusch. Ikväll blir det middag på Bill & Bob's, om jag får bestämma. Vi får se vad Ami säger.

Ny blogg

Välkommen till min nya blogg. Här kommer jag att skriva om min vardag, som delas mellan Southampton och London och besök då och då i Sverige... Mycket nöje!