måndag, juni 26, 2006

Klanningsfundering



A, sa jatte-jag! Riktigt snygg, £25 fran Asos. Fick lon idag... Kanske ska sla till?

Bild asos.co.uk

Veckan som gatt

Det var en vecka sedan jag uppdaterade har, sa jag gor det enkelt for mig och gor en sammanstallning.

Veckans...
...Besvikelse: Fornedringen mot Tyskland.
...Kandispotting: Paris Hilton i svart peruk pa Topshop Shoes, komplett med livvakter och kommentarer i stil med "Yo, come here" (till kompis/assistent) och "That's SO hot" (om sig sjalv i spegeln). Dessutom Paul o'Grady (talkshow-host), Grace (Big Brother) och Jade Goody (Big Brother fran tidigare sasong).
...Brak: Kollegan Kim forsokte skalla ut mig for att inte ha satt pa klisterlappar pa skokartonger. Skrattretande.
...Orosmoment: Att forsoka byta skift pa fredag, da vi ska till Southamtonoch flytta ut pa riktigt.
...Mys: Nar Shayne och Rehan var pa besok pa fredagen. Skvaller, vin och lite mer skvaller. Perfekt fredagskvall.
...Transportmedel: Buss, buss och buss.
...Komplimang: Fran is-kvinnan som ar min chef. Fick berom for att jag har jobbat hart pa lagret.
...Goda handling: Lamnade in ett upphittat travelcard pa Finsbury Park Station.
...Outfit: Mammas gamla svarta klanning med balte i midjan, scarf och mina favvo-wedges. Kande mig valdigt 80-tals elegant. Tack mamma.

Den har veckan innebar loning, en weekend i Southampton och sa jobb forstas.

Fran statist till traningsvark

Del 1. Jag ar statist.

"Do u wanna be an extra in a film and get £30 plus free food?" stod det i sms:et fran min kompis Rob pa lordagseftermiddagen. Eftersom att jag ar utfattig lod svaret: "Yeah sure, sounds good".

Inte trodde jag att en kvinna vid namn Neila skulle ringa mig klockan 00.03 samma kvall.

"Hi, cool, so you'll be in our film tomorrow. It's a Bollywood production. You'll be featured quite well, if you're pretty. Are you pretty? Can I trust that you are pretty? Are you slim? You have to be slim. Anyway, it'll be in all the cinemas. Wear red or white or burnt orange. 8 o'clock by Tower Bridge. Don't be late".

Jag hade inget val an att stalla klockan pa sex pa sondagsmorgonen och stappla ivag till Tower Bridge, vilket i och for sig inte ar nagon lang promenad. Nar jag kom till den avtalade platsen mottes jag inte av nagot filmteam, utan av en otrevlig spansk tjej med illrott har och en sjuttonarig cheerleader med foraldrarna i slaptag. Vi halsade och jo, vi var alla inkallade som statister och nej, ingen visste nagonting om nagonting.

Tjugo minuter senare borjade fler droppa in. Vi traffade nagra andra statisttjejer och nagon snubbe som var location manager och redan hog som ett hus pa kokain. Dessutom traffade jag Annie som jobbar pa Topshop. Lattnad.

Halv nio dok Neila upp med resten av filmteamet, inklusive stjarnan sjalv, Arjun Rampal, (Bollywoods Tom Cruise, ungefar), regissoren och hela koret.

Om ni har varit statist nagon gang sa vet ni hur det ar: Ett Evigt Vantande. Kameror ska riggas, skadespelare ska pudra nasan, folksamlingar ska motas bort och ljuset maste vara perfekt. Men om ni nagonsin har sett en Bollywoodfilm, en riktig en, sa kan ni tanka er hur inspelningen ser ut: Lite som melodifestivalen moter italiensk smorsangare moter Hollywood. En salig blandning och en kaotisk sadan.

Scenen som tog halva dagen att filma var en av sangerna som kommer att inga i filmen, vilket innebar att vi som statister fick i uppgift att gora normala saker ( sitta pa bankar, cykla, promenera) sjungandes bom-bom-bom, bam-bam-barararara, bom-bom-bom. Att gora detta samtidigt som Tom Cruise dansar, visslar och passionerat weilar sig igenom scen efter scen var ganska komiskt. I borjan.

Sedan blev det urtrist. Vid femsnaret hade vi klarat av en scen och fick flytta ned mot London Bridge och nasta sekvens.

Del 2. Jag ar filmstjarna.

Det var da det hande. En koreograf kom fram till mig och borjade lara mig en piruett. Kostymmanniskan gav mig klader. Jag fick satta pa mig ett par hogklackade sandaler. Jag borjade fatta att jag skulle vara nagon slags huvudperson i nasta scen.

Det fanns inget jag kunde gora. Jag kunde inte protestera. Helt plotsligt var det tagning. Storyn gick sa har:

Tom Cruise-manniskan gar fram till ett bord dar jag och mina tre tjejkompisar sitter och fikar. Han gar fram till min kompis. Kollar in henne men ar inte nojd (jag VET, hur taskigt ar inte det?), kollar in mig och bestammer sig for att jag duger (hmpf), drar upp mig fran bordet, dansar runt med mig i nagon slags piruett, LYFTER UPP mig (detta ar sant!) och snurrar runt mig i luften, medan mina vanner argt dansar runt oss (hur kan man dansa argt?) Sedan satter han ner mig pa marken och slantrar ivag. Jag star kvar.

Denna scen fick vi ta om ca femton ganger, mest for att de andra stackars statisterna inte dansade tillrackligt argt. Mig sa de knappt nagonting till, bara att jag skulle vara naturlig. Jag forsokte forestalla mig en riktigt sliskig gubbe som helt plotsligt drar upp mig fran ett bord utanfor Starbucks och snurrar runt mig i luften och agera darefter. Det gick sadar, eftersom det var en Tom Cruise-liknande skadespelare som snurrade runt mig och inte alls nagot slisk.

Det var inte nagon liten handelse heller. Eftersom Arjun Rampal ar sa stor i Indien var det en folksamling pa femtio indier plus filmteam runt oss nar vi filmade den dar secenen. Sorgligt nog var det ingen som ville ha min autograf efterat.

Om inte den dar secenen klipps bort ar jag alltsa med i en Bollywoodfilm som ska ga pa bio. Jag vet inte om jag ska skratta och grata. Filmen heter "I see you" och slapps val nagon gang nasta ar. Idag sitter jag har med mina £30 (gud vet att jag fortjanar mer an sa) och traningsvark i hela kroppen. Det ar inte latt att vara moviestar.

måndag, juni 19, 2006

Dromskorna












Japp, de svarta ska bli mina.

Nej, de ar inte Louboutins, de ar Jessicas.

Men anda.


Bild shoewawa.com

Ledighet


Ar ledig efter en intensiv forsta vecka pa Topshop. Jag ingar numera i Stockroom-teamet; packar upp varor, sorterar udda skor, marker reaskor osv. Det ar utmattande men kul.

Ar hos Shayne och Rehan. Den senare sover fortfarande eftersom han jobbade nattskiftet pa Topshop (japp, vi har sana ocksa). Jag vet inte vad jag ska gora idag. Det ar bara skont att vara ledig.

Bild nycnotebook.com

måndag, juni 12, 2006

Systrarna Beckermann

Vi som prenumererar pa Styles nyhetsbrev far standigt tips och frestelser skickade till oss. De har vackra smyckena ar gjorda av systrarna Beckermann och fler fina skapelser (de gor aven klader) finns har. Systrarna ar skolade pa FIT i New York och borjar komma upp sig i modevarlden, enligt Style. Kul med nya formagor, tycker jag.


Bild theshop.style.com

Hetta

Sitter pa ett internetcafe i 30-gradig hetta. Har precis tillbringat over tva timmar i solen och jag tror att det ar mer an min bleka hud klarar av sa har i borjan av sommaren.

London har varit hett och soligt sedan jag kom hem fran Sverige och jag har bara njutit. De senaste dagarna har vi har forsokt komma iordning i lagenheten, handlat lite basvaror, kollat pa fotboll och svettats i vart heta vindsrum. Lagenheten ar underbar- sa charmig och Saba, Viveka och Justin som vi bor med ar jattetrevliga.

Imorgon borjar jag jobba. Kanns kul, men om vadret fortsatter kommer det kannas tugnt att traska dit pa mornarna. Dock ser jag fram emot att komma in i nagon slags vardag och traffa alla nya arbetskompisar.

Pa onsdag ar jag ledig igen dock och beroende pa vadret blir det antingen picknick i nagon park eller museebesok. Eller sa kanske Rehan kommer over till lagenheten. Vi far se.

Ska forsoka uppdatera sa ofta jag kan, men jag har ingen dator med uppkoppling just nu sa ni (syster!) far ha talamod...

måndag, juni 05, 2006

Bloggpaus

Nu är jag hemma i Sverige och på sedvanligt vis blir det en liten bloggpaus. Til then...

söndag, juni 04, 2006

Underbart



Den har bilden snodde jag ratt av fran tv4.se efter att blivit blixtforalskad i klanningen. Och den ar fran Topshop, dessutom! Uppnaelig, alltsa.

Jag alskar den har sortens fusion mellan monster (retro) och snitt (skift ar den har sommarens snyggaste och 'nyaste' modell).

Jag vet att jag har shoppingforbud men om jag ser den har pa display kommer jag inte kunna lata bli. Skulle vara perfekt till mina bruna wedges, en liten cardi och stora solglasogon. Eller med jeans, t-shirt och Fryes till hosten...

lördag, juni 03, 2006

Kottbullspatrioter

Igar intraffade en liten katastrof- Chat missade taget hit till London och allt var brandlarmets fel. Mitt i alla packning, mindre an en timma innan taget skulle ga, tande nat pundhuvud pa brandlarmet och precis som forra gangen var alla tvungna att vanta pa att polisen skulle komma. Jag blev lite halvt fortvivlad nar Chat ringde, for jag ville visa honom lagenheten innan jag aker till Sverige.

Som det blev sa tog han ett senare tag och kom hit i alla fall, 350 kr fattigare. Sa katastrofen var inte langvarig.

Idag har vadret varit underbart, helt fantastiskt. Vi tog tunnelbanan till Regent's Park dar vi traffade Mhairi, hennes syster Cat och medfoljande pojkvan samt Ali, hennes bror. Shayne kom lite senare.

Regent's Park ar utan tvekan min favoritpark i London. Tyvarr upptackte jag idag att jag inte ar direkt ensam om den asikten. Hur kan en park vara full? Det var illroda engelsman overallt. Forutom pa den lilla platten bredvid oss forstas dar ett gang svenskar var parkerade. Pa sedvanligt vis hade de med sig hela picknickkitet; flaggor, kottbullar och IKEA-kassar. Eh?

Forutom att jag fick skammas for mina pinsamma landsman var jag mer an nagot annat nyfiken. Kan det vara sa att svenskarna var pa semester och akte hela vagen till IKEA for att kopa flaggor och svensk mat? Eller hade de tagit med sig maten hela vagen fran Sverige? Pa flygplanet? Och hur forklaras da IKEA-kassarna?

Det ar ju inte ens midsommar. Nationaldagen, kanske? Men halla? Sedan nar firar vi nationaldagen i England, pa fel dag dessutom? Sen nar firar vi ens nationaldagen?

Jag far leva resten av mina dagar i London med en pinsam IKEApatriotstampel pa grund av de idioterna.

Och sen? Hehe. Sen gick jag till Sainsbury's och kopte ett paket Scans kottbullar. Blev sa sugen.

ANTLIGEN!

Det ar 25 grader och sol! Har ska det ut och njutas!

fredag, juni 02, 2006

Flytt

Godmorgon! Nu ska jag ta mig till Brick Lane och lamna av lite grejer i lagenheten. Ikvall ska jag till Waterloo, traffa Chat och hjalpa honom med all packning (jag overtygade honom att tv:n var jatteviktig att ta med). Sedan tror jag att det blir myskvall hemma hos gamla Topshopkollegan Ellie och pojkvannen Edu, som jag inte har traffat pa flera manader. Kul kul.

Dregelklanning

Pa style.com kan man ta sig en smygtitt pa hostvisningarna. Jag alskar de skira klanningarna i hosttappning hos Chloe (nedan vanster) och det rustika Ryssland tolkat av Anna Sui (mitten). Peter Soms drom i vitt och gratt ar bortom all beskrivning. (Jag dreglade lite nar jag sag den.)






torsdag, juni 01, 2006

Svart och vitt














Min kara van Shayne, som blivit befodrad till Toplevel (betyder ungefar manager light pa Topshopsprak) har gett mig allt Topshopskvaller. Bland annat har jag fatt veta att en av cheferna blivit forflyttad, att en kille pa SB1 (en trappa ned pa Topshopssprak) vill borja jobba pa skoavdelningen, att Eve (mer om henne senare) blev kallad bitch av en kund idag och att Richard kommer att satta mig och Chat pa samma skift (sa vi kan ha lunch tillsammans, aaaawww).

Jag fick aven veta detta: Vi kan numera ha pa oss vad vi vill bara det ar vitt eller svart.

Vilken innebar for min del att jag kan ha min vita, langa, svepande kjol fran H&M, mina svarta stuprorsbyxor, mina korta shorts fran Benetton, mina vita baslinnen och tees, min svarta vintage cocktailklanning (hehe, passar inte direkt for lagerarbete), mina alskade leggins fran Topshop, min figursydda skjorta som sitter sa bra och mina kortarmade lammullstrojor som jag bara alskar. Bland annat.

Men det innebar ocksa att jag inte kan ha alla mina monstrade klanningar, eller mina graa favvojeans, eller mina korta ljusbla shorts. Det kanns sorgligt.

Fast det finns arbetsplatser dar striktare kladsel kravs. Svart ar valdigt lattburet och vitt sommarens it-farg sa det ska nog bli bra.

Bild benetton.com: Belyser vad jag inte kan ha pa mig. Att jag inte skulle vilja se ut som en galen hippie aven om jag kunde kanns irrelevant.

Update: "...har gett mig allt Topshopskvaller". Hur pratar man? Vad skriver jag? Ge mig en snabbkurs i svenska, tack. Kan inte ens komma pa ett vettigt alternativ till den meningen. Sa den far sta kvar.

Dilemma

Jag behover hjalp. Detta ar problemet:

Jag har sedan lange bestamt att jobba deltid i sommar, fyra dagar i veckan istallet for fem. Hade tankt utnyttja min 'extra' lediga dag till att kolla in utstallningar, skriva lite, sola i Hyde Park, luncha med kompisar, shoppa (in my dreams), fixa en portfolio och ett bra CV och soka praktikplatser for i host. Inte allt pa samma dag forstas, men med malet att ha en riktigt skon och lyxig sommar i London.

Nu har jag dock kommit pa andra tankar. For jag behover verkligen pengarna (den dar extradagen innebar runt 2000 kronor per manad) och jag har aven insett att alla kompisar som jag hade tankt luncha med jobbar heltid och att det kanske bara blir trakigt att vara den enda som ar ledig.

Vad gora? Jag har nagon dag eller sa att bestamma mig pa, sedan maste jag prata med min chef.

Tacksam for rad.

Jag hade fel...

Det var ju inte alls utrostning ikvall.

BB


Nej nu ska jag kaka lite kycklingwok framfor Big Brother. Idag ar det Eviction Day.

Bilden: Sezer, Lea eller Richard? Who goes? Who stays?

(Jag har blivit ett BB-freak. Patetiskt? Kanske lite.)

Bild aol.co.uk

Boktemat fortsatter

Har satt ihop en lista pa vad jag last de senaste veckorna- vilket ska erkannas inte ar mycket. Jobb, studier och allmant soffliggande har tagit alldeles for mycket tid...

Jonathan Strange & Mr Norrell
Susanna Clarke

Handling: I ett London dar kriget med Napoleons Frankrike dominerar vardagen trader magikern Mr Norell in. Han ar stroppig och asocial, lever for sina bocker och sina trollformler. Men sa tar han an en elev, Jonathan Strange och saker borjar handa...

Betyg: Trottsamt skriven men med en oemotstadligt torr ton. 3/5



To The Lighthouse
Virginia Woolf

Handling: Familjen Ramsay tillbringar sommaren i Skottland och berattelsen ror sig kring familjemdelemmarnas tankar och kanslor genetemot varandra.

Betyg: Hon ar inte lattlast, Virginia Woolf. For mig som finner modernistisk litteratur abstrakt och svar att folja (jag gillar ordning och reda) ar enda behallningen de mitt-i-prick-observationer som lyckas ga fram. 3/5



Costume and Fashion; A Concise History
James Laver

Struktur: En historisk modeoversikt. Laver beskriver de viktigaste kulturella och historiska handelserna fran det antika Egyptien fram till vara dagar ur ett modeperspektiv.

Betyg: Intressant och relativt lattsmalt. Mer snabbkurs an specialkunskap men haller vad den lovar. 5/5



The Broker
John Grisham

Handling: Nar landsforradaren Joel Backman helt ovantat blir frislappt som en sista onskan fran den avgaende presidenten forstar han snart att han ar i livsfara.

Betyg: Alla som last Grisham vet att man far spanning och lite action i ett trevligt format. The Broker var dock en besvikelse. Kanns som han skrev den pa en halvtimme. 1/5


Vad har ni last? Vad laser ni nu? Boktips, tack!

Bilder amazon.co.uk

Tarningsspelaren

Har borjat lasa Luke Rhineharts The Dice Man. Kommer ihag nar jag horde om den i skolan for manga ar sedan men eftersom jag har ett oforklarligt motstand till allt vi kallar fenomen (OBS! denna regel galler inte alltid, vilket alla som sag mig koa for Sagan om Ringen-premiarbiljetter vet) , kom jag mig aldrig for att lasa den.

Nu daremot, da jag ar dodligt uttrakad i budgetlivets klor, hittade jag den i bokhyllan hos Shayne och Rehan och borjade lasa.

Med mycket mer humor an jag forvantade mig och med en stor portion realism har de forsta kapitlen faktiskt gripit tag riktigt ordentligt. Kul.

Bild lukerhinehart.net