lördag, september 30, 2006

Drommen


Har ar den. Carker fran Anya Hindmarch ar officiellt dromvaskan. Finns i skinn, krokodilimitation och lack. Alskar den kramvita, men en i glansande svart skulle inte heller sitta fel. £525 gar den pa, sa jag drommer vidare...

fredag, september 29, 2006

Tre visningar, tre stilar



















Rykande farkst hos Mr. Lagerfeld hos Fendi. Personligen Alskar jag de skarpa linjerna och korta langderna, men ar vi inte trotta pa sextiotalet nu?




















Raf Simons pa Jil Sanders kollektion var no-nonsense fashion och en extrem kontrast till de mjuka pasteller och boljande material som dominerat catwalken de senaste veckorna. Jag kan se en version av den dar grona skjortan pa H&M for 79,90 framfor mig, men den kraver sin kvinna...



















Alberta Ferretti, som gjorde en av den har hostens basta kollektioner, korde pa det romantiska temat. Kladerna ar underbart veckra, men mer tidlosa an i tiden.


Bloggtoppen.se

Nytt schema

Jag fick precis mitt schema. Vi har fem amnen till att borja med:

Reportage- The Undercover Story- undersokande journalistik, ska bli spannande att se vad man kan gora med mode.

Contemporary Fashion -modehistorien vi laste forra aret ar framme vid 90-talet. Ska framst bli intressant att se om forelasar-haxan Sanda (jora, sa kan man heta) har lugnat ner sig over sommaren eller ar lika uppblast och hysterisk som hon var forra aret.

Magazines & Markets- kommer att handla om hur branschen fungerar, hur du koper en story, vad som saljer och inte, osv. Detta ser jag verkligen fram emot eftersom att det formodligen ar det jag vet minst om som jag kommer ha mest nytta av. Dessutom innehaller det en massa skrivande till deadline. Nyttigt.

Magazine Photography- det har visste jag arligt talat inte om att vi skulle gora, men nu ska det fotograferas: vi har schemalagt lektion/seminar/studiotid fran 11-19 pa onsdagar. Hujeda mig.

Making Magazines- det har ar mitt tillval, och det kommer ga ut pa att producera en egen tidning i InDesign (vanligaste programmet i branchen just nu) . Grafisk design var det roligaste forra aret sa det kommer att bli jatteintressant.

En forbattring ocksa, tidsmassigt: forra aret hade vi mellan 9-6 timmar i veckan utspritt over aret. Nu har vi over tjugo.

Jobblos

Sa, jag fick inte jobbet. Enligt Amie hade jag otur. Hon var en av de sista att fylla en deltidsposition och hon blev intervjuad fyra grupper innan mig. Tro vad man vill om det- hade de gillat mig nog mycket hade de val anstallt mig.

Detta ar varsta chocken. Framst for att det aldrig hant att jag inte fatt ett jobb. Men vad varre ar, min ekonomi! Jag ar sa van vid att alltid lana ut pengar till Chat och inte tvartom. Nu ser det ut som jag far borja inkassera.

Jaja, idag ar det loning i alla fall, och jag och Chat ska ga pa bio. Tror jag. Problemet ar att The Apprentice (USA) borjar tjugo i tolv. Hinner vi tillbaka? Det ar dagens fraga.

torsdag, september 28, 2006

Walk the line

Sag den igar, hundra ar efter alla andra. Och den var helt underbar. Skont att se en film som undviker att moralisera.

Och en sak, om an ratt irrelevant, som jag reagerade pa, var hur vacker Reese var i filmen. Var det rollkaraktaren som gav henne den utstralningen? For jag har aldrig varit nagot stort fan.

Bild impawards.com

onsdag, september 27, 2006

Nervos vantan

AAAAAARGH... Amie messade precis, hon fick jobbet! BUT WHAT ABOUT ME? Maste ga och kopa en kaffe och lugna ner mig, ha ha.

Ny bildbyline



Nej, detta ar inte en dagens outfit (for varmt for det) utan min ny bildbyline till tidningen. Vad tycks?

Forresten star jag ute pa var lilla gard. Mamma, vad ar det dar grona vid mina fotter?

Efter intervjun

Jag har varit pa gruppintervju forut, men da var vi ungefar sex personer. Igar, i ett av hotellets konferensrum, var vi sexton. Minst. En person fran Zaras huvudkontor och den blivande butikschefen holl i intervjun, medan vi forsokte verka trevliga och lagomt perfekta for jobbet.

Jag vet inte hur det gick. Jag tror de gillade mig, och jag tror att det gick bra- men a andra sidan tror jag alltid allting gar bra- sa det behover inte betyda sa mycket. Vi far se.

(Personalrabatten ar en skandalos 15 %! Och vi maste ha pa oss kostym. Well well.)

I Milan

Sa forutom mitt inhopp som cool fashion-manniska pa Manish Arora har jag inte skrivit en rad om modeveckorna. Baklaxa for modebloggaren.

Darmed inte sagt att jag inte slaviskt foljt bevakningen pa Style. Och hur super-gorgeous-underbar ar denna skjortklanning fran Bottega Veneta, bilden? Tomas Maier gar fran klarhet till klarhet. Och Miuccia Prada imponerar med uppfinningsrikedom som vanligt, aven om siden inte direkt ar min grej. Och just det, jag alskade allt fran Ferragamo. Allt. Inte sa spannande och fashion-forward direkt, men jag.vill.ha.

Vad kan annars sagas om kommande trender? Det ser ut att bli mycket romantik och pasteller, men med en skraddad, "fin-i-kanten"- edge. Och volym regerar, fortfarande. I like it.

Bild style.com

tisdag, september 26, 2006

Designblogg

Min kara van Klara har borjat skriva blogg! Later livet i Florens som modedesignstudent intressant? Las har.

Intervju

Idag ska jag pa intervju pa Zara. Eller- intervjun ska hallas pa hotell eftersom butiken inte oppnat an. Skulle vara ratt kul att jobba pa ett stalle fran starten, faktiskt. Hoppas det gar bra. min kompis Amie, som jag jobbade med pa Benetton, var dar klockan elva. Vore hur kul som helst om vi bada fick jobbet.

måndag, september 25, 2006

Deja vu

I am back.

I Southampton alltsa. Sitter i datorrummet, eftersom vi inte har internet an (det lar droja, med tanke pa hur lite pengar finns kvar pa kontot efter all lagenhetsshopping), och det kanns som det var igar jag var har (det var fyra manader sedan). Om en vecka borjar lektionerna igen.

Nu maste jag ga och traffa Sean.

onsdag, september 20, 2006

Outfit onsdag


Linne H&M
Cardigan Primark
Skjorts Benetton
Ballerinas Topshop
Halsband Vintage

Fashion shoot

Imorgon ska jag assistera på ett shoot. Som tur är ska Hemska Helen hjälpa till på ett annat så jag behöver inte försöka samsas med idioten. Vi ska plåta partykläder i en studio, och stylisten Rachel är hur gullig som helst, så det ska bli jättekul.

Dessutom tror jag Helen är ledig på fredag vilket betyder att jag aldrig mer behöver se människan. Aldrig mer! I livet. Aaaahhh.

tisdag, september 19, 2006

Manish Arora S/S-07

Var på en off-schedule-visning igår. Såg indiske designern Manish Aroras show, där naturromantik var det genomgående temat. Modellerna bar fjärilsmasker och blommiga huvudstrumpor samt surrealistiskt färgstarka klänningar, kjolar och smala byxor. Medan snitt och dimension var tilltalade var mönstren rent avskräckande, även om slutresultatet var en färgsprakande show (som faktiskt också uppmärksammades på aftonbladet.se ).

Och betyget? Nja - efter showen pratade jag med en journalist som trodde på Arora för framtiden. Det vet jag inte om jag kan hålla med om.

Ps: Och just ja, om det var kul att gå på London fashion week? Just fabulous (daaahling).

Ps2. Jag såg Peaches Geldof.


Bild dayoo.com

Outfit tisdag


Klänning Vintage
Halsband Topshop
Skärp Vintage
Strumpbyxor Primark
Skor Vintage

måndag, september 18, 2006

Visning

Kom precis hem fran en visning, var hur kul som helst. Berattar mer i morgon, min dator kranglar.

söndag, september 17, 2006

YES!










Bild aftonbladet.se

Rysare

Kan det ga vagen den har gangen? Kan det?

BBC prioriterar

En dag som denna hade det inte varit fel att sitta hemma i soffan med familjen och vanta pa att rosterna raknas... (Jag tror BBC skippar valvakan.)

Huset del 2

Husuppdatering! Jag och Chat åkte ner på fredagskvällen med ett lass tillhörigheter och här kan ni se resultatet. Visst börjar det likna något? Jämfört med tidigare? Å, att inreda är så KUL!
















Här kan ni se vardagsrummet, och trappan som leder till övervåningen. Standard-student-gardinerna ska bort, såklart.



Mitt och Chats konstverk. (Obs! Provisoriskt upphängt- jag VET att det är snett). Det var Chat som fyndade denna designtapet när Topshop sålde en massa display- leftovers.















Symaskinen har sin plats på bordet i Seans rum (det är döpt efter kompisen som med största sannolikhet kommer att sova där var och varannan dag). I höst ska jag vara kreativ till max.























Mitt spanska fönster.

fredag, september 15, 2006

Hur irriterande är Helen?

Första veckan över. Det har varit fem bra dagar. Jag har lärt mig en massa.

En sak är jobbig dock. Hon heter Helen, och hon är min kollega. Tyvärr har hon missförstått situationen och tror att jag är hennes assistent. Och inte nog med det, det är sättet hon gör det på, så överlägset: "Maybe you should look for the docket, hun?" (Yeah, I know. I'm doing it.), "Maybe put the black shoes in one bag, yeah?" (I KNOW, I'm doing it!), "What's that? Is that the Freedom stuff? That goes to..." (....IMPULSE, I KNOW, I HAVE BEEN HERE FOR A WEEK NOW).

Hon gör mig galen. Som tur är är jag rätt bra på att ignorera folk, så när hon börjar tjattra så svarar jag helt enkelt inte. Jätteeffektivt.

Saker som Helen gör som är irriterande:

  • Pratar om sin mobil (vilken uppgradering hon ska välja)
  • Fjäskar för redaktörerna som vore de gudar
  • Pratar om hur stolt och glad hon är för sin bästis skull, som fått fast jobb på Oasis pressavdelning, fast hon egentligen är jätteavis och förmodligen, om valet stod mellan ett jobb på Oasis pressavdelning och, säg, att Fleur flyttade till Polen för alltid, skulle välja alternativ A utan att blinka
  • Pratar om hur mycket hon äter fast hon inte äter någonting
  • Verkar tro att hon är tjock fast hon är smalare än jag
  • Beställer kläder på Ebay och sedan pratar hela dagen om hur lite pengar hon har och att hon ska skicka tillbaka det hon har beställt
  • Går på toa en gång i timmen och tjatar om sin blåsa (bulimi? kokain? tyvärr tror jag att det nog är blåsan, vilket gör det hela ännu mer irriterande)
  • Pratar om vad hon ska ha på sig nästa dag klockan tio på morgonen

torsdag, september 14, 2006

tisdag, september 12, 2006

Viktor & Rolf: smygtitt bakom kulisserna

Kollade in några plagg från Viktor & Rolf för H&M idag på jobbet; räkna med neonrosa, och 80-tal, samt klänningar i slinkiga material Och en knallrosa fluff- kortärmad kofta med hjärta på... Genius.

måndag, september 11, 2006

Favvobloggare i New York

Ni har väl inte missat att the Sartorialist uppdaterar från New York?

Mitt nya jobb

Som assistent till modeassistenterna är man rätt osynlig. Inte för att det hindrar en från att ständigt svara i telefonen ("Who's this? Sara? O, hellooooooo, Sara! How are YOU today? I'm GREAT! I was just wondering whether the sequin skirt was used for the shoot? From Bagdley? And if not, can I send a bike because I reeeally need it, its the only sample and it's like, a crisis over here. Yeah, I'll hold") eller tjuvlyssna på research-teamet som sitter alldeles intill ("Hi, I'm from New Woman Magazine. This is gonna sound weird, but we would like to get in touch with people who have had a lot of liposuction done. Like a lot. Yeah? Really? That sounds great! Wait, I'll just write it down here...") eller att snegla lite när chefredaktören smyger in i vår lilla mode-hörna och väljer ut en mjuk kashmirkofta som hon tar på sig.

Det är en märklig miljö, en där Victoria Breckhams nya frisyr tas på allvar, där man e-mailar sina kollegor på andra sidor skrivbordet (för att inte "störa") och där jakten på det försvunna örhänget från Topshop är en jakt på liv och död.

Det är en märklig miljö; att det var fem år sedan den elfte september var det ingen som nämnde på hela dagen.

söndag, september 10, 2006

Att sluta på jobbet

Igår jobbade jag sista dagen. Trots att jag försökt få Chat att inte fixa tårta och kort så blev det stor uppvaktning ändå. Jag försökte se tacksam ut, det var ju snällt tänkt. Var annars inte ett dugg sorgsen, utan tyckte bara det var skönt att sluta... Undrar om jag borde träna på att bli mer sentimental?

I morgon ska jag börja min praktik. Berättar mer i veckan.

onsdag, september 06, 2006

Steve och Suri

En dag kvar på jobbet, sedan blir det två veckors praktik (läs: slavarbete) på New Woman. Jag ser ändå fram emot det; det är kul att göra någonting som känns hyfsat nära min framtida karriär.

På fredag ska jag och Chat försöka komma iväg till IKEA, där väldigt nödvändiga saker (tallrikar, datorbord och bestick) ska inhandlas och några onödiga prylar (ljusstakar, kuddar, tvålhållare) nog får slinka med. Å, vad roligt det ska bli.

Annars är allt som vanligt här, den sista arbetsveckan har varit trög och händelselös, förutom att krokodiljägaren själv gick och dog. Vilken skräll. Vi gjorde en liten "R.I.P Steve"- skylt på jobbet (jag sa ju att det var händelselöst).

Annars måste jag ju erkänna att Suri var lite söt.

söndag, september 03, 2006

Festen


Festen igår var en succé; och det hade väl varit konstigt annars- Lana hade fixat god mat, schysst musik och bjudit in ett hundratal gäster. Och klänningen? Jorå, den var en hit!

fredag, september 01, 2006

Kan man gå ut så här?


Dags att tycka till, gott folk. Kan man gå ut så här?

Ska på födelsedagsfest imorgon kväll. Tjejen som har festen, Lana, har varit besatt i tre månaders tid och lyckats stressa upp varenda en av de 250 inbjudna gästerna (tjejen är 20, och fyller år först i december...)


Klädhetsen var ett faktum, inte minst med tanke på att temat är Bond. James Bond.

Paljettklänningen sprang jag på på Beyond Retro. Skärningen är schysst 70-tals-cool, men ALLTSÅ! Paljetter!

Fast nu är den köpt. Snälla, var ärliga! Festen är i morgon.

Lager-på-lager

Idag var jag modig och körde extrem-lager-på-lager; t-shirt, klänning, BYXOR (säckiga gubbyxor) och cardi. Aldrig har jag fått så många blickar riktade på... knäna och neråt. Halva tiden kände jag mig som en cool gunge-brud i Marc Jacobs och andra halvan som en lodis. Men kul var det.