måndag, juni 29, 2009

Svar

Sag att jag fatt plugga-utomlands fragor medan jag var borta:

Hur gammal var du när du flyttade till England?
20 - tog ett sabbatsar i Sverige innan jag flyttade hit.

Började du studera direkt?
Nej, jag jobbade pa Topshop i centrala London i nastan ett ar forst. Det hjalpte med spraket, och jag fick engelska vanner (och pojkvan) ratt snabbt vilket gjorde att jag kande mig mer hemma och larde kanna kulturen lite battre.

Hur svårt är det att hänga med på lektionerna med tanke på språket?
Jag hade latt for engelska i skolan och skulle nog saga att jag pratade flytande efter nagra manader i London. Jag flyttade dessutom ihop med min pojkvan som ar engelsman ratt tidigt sa det hjalpte ju ocksa. Att plugga utomlands med allt vad det innebar (facksprak, diskussioner, tal etc) ar forstas en annan sak. Vissa resonemang forstod jag sakert langsammare an andra gjorde. Men man kommer in i det snabbt, och att vaga prata ar jatteviktigt! Tank pa att engelsman tycker att vi ar helt grymma pa engelska, de studerar inte andra sprak pa samma satt som vi och ar jatteimponerade att vi kan prata sa val som vi gor.

Reste du dit själv?
Nej, jag flyttade dit med nagra kompisar. Det var grymt kul att resa tillsammans och personligen stoppade det inte mig for att hitta egna vanner och lara kanna londonbor (samma med mina kompisar). Men det finns nog en risk for att man hanger med svenskarna och gar till 'svenska' barer osv. Vilket ju inte ar sa kul. Trots att jag inte flyttade sjalv sa skulle jag absolut rekommendera att testa! Det gar latt att hitta vanner - de du bor med ar alltid en borjan. Och jobbarkompisarna. I min erfarenhet ar londonbor (och engelsman i allmanhet) oppna och sociala manniskor, inte alls samma mentalitet som i tex. en svensk smastad.

Ett års framförhållning?
Det beror pa vad man soker. En tumregel ar att det gar att soka till mer kreativa linjer (typ designer) lite senare pa aret. Men man ska nog borja kolla pa ansokningspapprerna i december eller sa, for att komma in i september.

Hoppas det hjalpte, anonym!

Flytt och bekymmer

Jag ar helt samst, jag vet. Men de senaste veckorna har varit helt galna - Eggs Factor, Frankrike, flytt.

For igar flyttade vi in. I en lagnhet i Bayswater, nara Hyde Park, Notting Hill och Paddington. Jag promenerade till jobbet imorse, genom parken. Fagelkvitter och nyvakna svanar. Underbart.

Det ar ungefar 40 grader ute och jag och Chat har fler problem an vi har nojen just nu. Alla vara saker ar i Southampton, i ett studentrum tillhorande en van till Chat. En femton lador ar det nog. Vi vet inte hur vi ska kunna frakta hit grejerna, med tanke pa att vi ligger pa minus efter flytt och deposition.

Plus att Chat inte har nat jobb. Men. Det ordnar sig. I London gar sant mycket snabbare an nan annanstans. Och lagenheten ar mysig, rummet stort och fint. (Plats for besokare!)

Sa det ska nog ordna sig, det har ocksa.

Nu: dusch och sen film.

Hur mar ni?

fredag, juni 12, 2009

The traveller

Hej.

Jag ar sa himla, himla trott. Jag har varit i fyra lander pa en vecka! Precis kommit hem fran min blixtvisit i Skottland och sitter och dor framfor TV:n. Snart kommer Chat hit, det ska bli mysigt.

Imorgon ska vi kolla pa lagenheter hela dan. Vi borde helst hitta boende imorrn, for sen blir det Frankrike och jag vet inte riktigt hur vi ska hinna allt.

Det ar mycket nu...

Hur ar det med er?

lördag, juni 06, 2009

Incredibad

torsdag, juni 04, 2009

Penarth

Alla har drivit med mig for att jag bokade rum pa ett litet bed and breakfast ute pa vischan i Penarth, utanfor Cardiff. Vi ska halla en Eggs Factor-deltavling har imorgon. Men det ar verkligen hur gulligt som helst! Jag sitter pa mitt rum nu och det ar stort - jag har till och med en liten tradgard. Och det ar otroligt vackert har.

Ser verkligen fram emot imorgon.Den har veckan har bara flugit forbi for jag har haft sa kul. Ska till Southampton imorrn - ser fram emot att traffa Chat. Vi maste forsoka hitta lagenhet ocksa...