lördag, april 28, 2012

Ett ägg

Jag är ju ingen frukostmänniska. Kan inte äta i veckorna: jag mår illa, jag har inte tid, allt jag vill ha är en kaffe. Chat är likadan. Men på helgen är det en helt annan sak. Då äter vi toast, o'boy, yoghurt och juice. Låter kanske inte så fantastiskt men det är ett stort steg! Och ibland äter jag ett ägg också. Idag blev det ganska misslyckat så jag försökte ta ett konstnärligt foto av det istället.Det blev också ganska misslyckat. Oh well.

måndag, april 23, 2012

A cup of tea please

Jag är ett stort fan av Nina Åkestams blogg. Nina är en sjukt smart person och hon skriver alltid intressanta inlägg. Idag skrev hon om hur amerikaner är (i jobbsammanhang framförallt). Blev inspirerad att skriva om mina erfarenheter av att jobba här i London. Nu har jag inte jobbat inom min bransch i Sverige, så jag kan inte riktigt jämföra, men jag tänker mig att följande är ganska typiskt London.

Banter is essential
Alla möten börjar med fem minuters skämtande. Vi snackar inte om vanligt kallprat här, det måste vara 'banter'. Alltså inte typ vädret utan snarare skämt om hur sen en person var ('what time do you call this?'), nåt excentriskt klädesplagg ('are you going clubbing after this?') eller hur ineffektiv man är som chef ('don't ask me if you want anything done, hehe').

Time is money
Det här är nog ganska universellt, och självklart är det mer påtagligt inom branscher där klienter betalar för vår tid. Men. Det är en dödssynd att slösa tid på projekt eller människor som inte förtjänar det. Man får till exempel prata med säljare om man är kort i tonen och otrevlig, men man får ofta en ögonbrynshöjning från en kollega om man engagerar sig i samtalet och låter som att man vill köpa vad de säljer.

Please
Please är jätteviktigt såklart. Det finns liksom inget slut på artighetsfraserna i England. Men please kan vara svårt också. Det är inte alltid artigt nog. 'Please can you...' ersätts ofta med 'it would be great if you could...' för att 'please' är lite för befallande. Men i tal används det hela tiden.

Have a drink
Jag har svårt att tänka mig många arbetsplatser i Sverige där man beredvilligt berättar, på typ en tisdag, om hur mycket vin man drack dagen innan. Men här är det ofta det första folk säger på morgonen. Man står där med sina frukostflingor och så kommer fyrtioåriga Anne in och förstår inte varför hon hällde i sig en hel flaska vin kvällen innan. Det finns ingen skam över detta. Snarare är det ett slags socialt självhat som uppskattas av de flesta därför att man positionerat sig som en  avslappnad människa som inte tar sig själv på för stort allvar.

Do not take yourself too seriously
Ja, det var ju det här då. Ni kan ju tänka er hur jobbigt det är för mig som typ älskar mig själv och tycker att allt jag säger och gör är jätteviktigt. Regeln är enkel - du måste på ett subtilt sätt hitta små fel med dig själv och få andra att skämta om dem. Populära ämnen: gilla ett fotbollslag ingen annan gillar. Kom från Frankrike (och här har vi roten till det problemet). Ät konstig mat. Låtsas vara sexistisk (japp, det funkar). Eller så kan du vara nördig/minutiös ('anal') - det funkar också. Problemet med det här är att du måste vara fullt normal i övrigt för annars är du ett freak på riktigt.

Koka te
Allvarligt. Koka te åt folk.

lördag, april 21, 2012

Come home soon


Sarah har åkt till Italien. Hon ska bo där i några månader. Här är vi på hennes hejdåfest förra veckan.

Det finns en positiv sak med att Sarah ska bo i Italien i några månader, och det är att vi kan hälsa på. Italien är utan tvekan mitt favoritland i Europa. Vi ska till Lake Garda och Venedig och runt lite överallt. Kommer att bli fantastiskt. 

Jag tror jag skrev detta häromdagen, men vilken sommar 2012 kommer att bli! Fotbolls-EM, Sverige i midsommar, Italien, London under OS... Älskar att ha så mycket att se fram emot.  

Under the bridge

Vi var på Rufus Wainwright igår. Chat hade fått biljetter till nåt lite halvhemligt gig på Under the Bridge, en klubb som ligger under Stamford Bridge, Chelseas stadium. Jag är inget jättefan, men det är mest för att jag inte lyssnar på musik så mycket. För det är precis min typ av musik, och en så vacker röst.


Jag provar mig fram med nya kameran - har mycket att lära tror jag... Men den är så himla kul att fota med.


























Toalettbild. En klassiker.

tisdag, april 17, 2012

Glad

Oj vad glad jag blev över två kommentarer från er! Snabb update: idag var jag på jobbet halv åtta och kom hem typ tio. Mina ögonlock är trötta. Har jätteviktig presentation imorgon. Och sen en till på torsdag. På fredag ska jag på Rufus Wainwright i Fulham. Längtar till att få sitta på en stol och tänka på annat än viktiga presentationer.

Nu ska jag hålla föredrag för mig själv. Sen sova!

söndag, april 15, 2012

Ett försök till en omstart



















Ostkrokar i påsen = glad Sara

Blogg-omstart, alltså. Jag har köpt en ny kamera (tack mamma, pappa, Jenny och Sofia!) så nu kan jag blogga med bilder och så. Men vi tar det lite lugnt i början. Inga krav och så. Tror den här bloggen kommer funka bäst som en dagboksblogg - för att hålla kontakt med er (mina fem-sex läsare som jag förmodligen måste messa eller emaila för att de ska gå in och kolla på bloggen).

Idag åkte vi till Totally Swedish som ligger i Marylebone, runt hörnet från svenska puben och svenska kyrkan och svenska ambassaden. Och en restaurang som heter Garbos.

På svenska affären köpte vi ostkrokar, estrellachips, dip (dill, efter mycket velande), apelsinchoklad och det vi åkt dit för att köpa - o'boy. Detta är en viktig del av Chats och min helgrutin numera. Frukost! Juice, ägg (till mig), toast, yoghurt och o'boy. De senaste veckorna har vi inte haft nån o'boy och det har inte känts riktigt rätt.

Vad många gånger jag skrev o'boy i det här inlägget. Om jag börjar ranka på Google för o'boy så får gärna nån snäll o'boy-PR sponsra mig.

Just nu tittar jag och Chat på My best Friend eller liknande. Ryan Reynolds var fet och kär i Amy Smart; nu är han smal och försöker att inte vara en douche. Den är rolig. Har sett den förut.