tisdag, maj 15, 2012

You need to get some manners

Jag glömmer aldrig när det var en arg tant på vift i Southampton. Hon gick från affär till affär och gormade på personalen. På Zara befallde hon att få ringa sin bank, sen stod hon i en kvart och skrek på bankmannen. ARE YOU TELLING ME THERE IS NO MONEY IN MY ACCOUNT, ARE YOU? AAAAREEE YOOOU? (Eh, ja. Förmodligen för att du inte har pengar på kontot)

I alla fall. Till slut gick hon till Topshop och försökte köpa grejer där med. När tjejen i kassan upplyste kvinnan om att köpet tyvärr inte gått igenom, så började galenskaperna igen. FUCK OFF skriker galen kvinna till tjejen som blev så rädd att hon hukade sig ner på golvet bakom kassan och gömde sig.

Och det är då Chat rycker in. Chat som sett hela scenen från sin post vid provhytten. Chat går fram till kvinnan, tar henne i armen och ryter: GET OUT. Kvinnan är förvirrad över detta. Chat pekar, med hela armen, på utgången. GET. OUT. säger han med betoning på varje stavelse.

Och då gör arga tanten det.

Det är det här, och hundra andra saker förstås, som gör Chat så speciell. Han står alltid upp för andra, och för sig själv. Och han gör det på ett snyggt sätt varje gång.

Och det är ju fantastiskt på alla sätt och vis, men det var egentligen inte det jag ville säga. Utan att Chat berättade precis vad som hände på jobbet häromdagen och det var det som fick mig att tänka på hela den här historien.

Detta hände igår.

Chat går förbi köket och hör hur en kollega (en ganska otrevlig kollega vars politiska åsikter inte är mycket att hänga i julgranen) står och sparkar på kylen. Väldigt argt. Så Chat sticker in huvudet och säger något skämtsamt i stil med 'man, what did the fridge ever do to you?'

Och får till svar: 'Fuck off, Chat'

En normal person hade nu gått därifrån och skrivit några bitchiga mejl till kollegor/vänner om den där idioten: från och med nu blir det en artig nick på morgonen, om ens det. Men Chat vänder sig om, spänner ögonen i killen och säger: 'You need to get some fucking manners before you speak to me.'

Tystnad - och sen ett pip: 'Ye-es. OK.'

Jag vet inte hur han gör det. Fast sen kom jag ihåg det här.



Alla som känner Chat vet att han är ett stort Frasierfan. Mystery solved.

1 kommentar:

Sofia sa...

Hahaha! Hälsa Chat att han är bäst! Önskar att jag vågade göra såna där saker...