söndag, december 30, 2007

2007


Jag brukar inte hållla tal på nyår, men nu tänker jag göra det. Jag tog tyvärr det dumma beslutet att fira nyår i London i år, så ni får tänka er att jag ställer mig högtidligt upp på en stol - japp, en stol - och harklar mig. Nej, plingar i glaset!
Mina vänner, min kära familj. Chat. (Jag vet att du fattar noll, men också att du tycker att det är trevligt när jag nämner ditt namn i bloggen)*
Om jag skulle sätta mig ner och skriva en lista på de allra bästa stunderna från 2007 (vilket, som ni vet, jag självklart har gjort) skulle svampplockandet med Emma i Hölick få en central roll. Florensresan, den där kvällen då Lisa och Klara ordnade födelsedags-picknick för mig, var lika speciell. Och när mamma, pappa och Peter var och hälsade på i Southampton, med tillhörande hyrbil och läskiga resor i den (på FEL sida av vägen).
Eller när Jenny var och hälsade på med Sanna och vi var ute på krogen, som i gamla dagar. När Chat ordnade en hästtur på vår tvåårsdag. Alla kvällar framför tv:n som borde varit trista men inte var det (kan vara lite Seinfeld-Georges förtjänst).



Shaynes födelsedagsfest. Stockholm på sommaren, öl på klipporna och utgång på en krogterass. Alla grillkvällar i Hölick. Kan jag inte få vara där varje sommar, som mamma? Att hänga med Alex igen; bada på Fullerö och vara rädd för ormar som lurar vid stigen. Paris, varje dag där, fantastisk. (När jag, Peter (!), Sofia och Chat satt på en bar och drack öl/cola/gin&tonic/öl och försökte göra snyggminer framför kameran var nog roligast). Mammas 50-årsdag, och pappas. Av väldigt olika anledningar.






Det finns många fler. Jag har alltid varit en positiv person; ibland på ett jobbigt, klichéartat, cv-styltat vis, men alltid konsekvent glad. Ärligt glad. Och det är ganska fantastiskt att trots att jag är kluven mellan två länder och två liv, och saknar så mycket och inte kan bestämma mig, ändå sitter här och minns alla bra saker 2007. Och jag vet att det här inte är Oscarsgalan, men om det vore det, skulle jag tacka er för att ni finns.


GOTT NYTT ÅR!

*Fotnot: han brukar peka och fråga, som ett litet barn: "What does this say?"

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gott nytt år!!!
Du gjorde iaf mig glad i år :)

/Benas

Anonym sa...

Gott nytt år syster (och ja, den kvällen i Paris var faktiskt en av de roligaste detta år - utan någon som helst anledning egentligen).

Kram

Anonym sa...

Gott Nytt år Sara. Mkt fint tal :) har insett att jag inte har ditt engelska nr... du har väl nytt?? kan väl skicka ett sms då jag får det så jag kan önska dig ett got nytt. kram

Anonym sa...

Gott nytt år Saring!
Klart att du ska vara i Hölick som jag, med mig varje sommar!
kram

Anonym sa...

Lite sent men ändå gott nytt år min älskade vän! Florens var speciellt och det är du med!
Kram din vän lisa