lördag, oktober 24, 2009

Jag demonstrerar

Jag anar att det kanske var en liten halvnyhet ocksa i Sverige - att Nick Griffin, partiledaren for det brittiska nationalpartiet BNP inbjods till debatt pa BBCs Question Time i veckan. Har var det forstas ramaskri. BNP har platser i EU-parlamentet men ar med alla matt matt ett fascistiskt parti. Varfor bjuda in en forintelsefornekare till en politisk debatt med justitieministern?

Jag tillhor de som ar irriterad pa BBC som mycket medveten om den mediehysteri de skulle skapa nar de tog beslutet, gjorde det anda som nagon slags kupp for att oka tittarsiffror. Och till vilket pris? Efter att programmet visades i torsdags har BNPs opinionssiffror tydligen okat. Trots att Griffin attackerade islam som en ond religion, praktiskt taget kallade homosexuella som visar sin karlek offentligt for ackliga, och sa att den KKK-ledare som han traffat for att forsoka 'omvanda' var fran en 'almost completely non-violent' klan.

Media sager nu att den positiva effekten av programmet visar pa ett missnoje for det Labour som har tvingats tacklas med massinvadring, finanskris och partimedlemmar som satt upp mer an en toblerone pa statens kreditkort under det senaste aret.

Men tillbaka till BBC. Det var stora demonstrationer utanfor deras hogkvarter den dagen och vi rakade vara i narheten - det var Chats sista dag och vi hade firat med en av Chats vanner pa en pub runt hornet. Sa vi gick dit. Demonstrationerna var over nar vi kom fram. Vi sag bara en massa papper pa marken, nagra fa andra efterslantrare och en journalist som intervjuade tva arga tjejer.

Vi stod dar ett tag och sen bestamde vi oss for att protestera lite.













































Sen gick vi hem och kollade pa programmet.

Inga kommentarer: