måndag, april 13, 2009

Vad är en lägenhet i Notting Hill?

Note to self: kolla inte på lägenheter två månader innan du ska flytta in.

Det finns liksom inget positivt med det. Antingen hittar du ruckel i livsfarliga områden som du inte har råd med, vilket bara stärker din tro på att du aldrig kommer att hitta nånstans att bo någonsin.

Eller så hittar du det här. Och tänker att livet är så himla orättvist för här kan du faktiskt tänka dig att bo för typ resten av livet.

Enda trösten är att det är något lurt med det. £550 i månaden? Måste mena i veckan. Det finns inget kort på sovrummet, aha! Och det är säkert omöblerat.

Men sanningen är att vi nog skulle flyttat in utan sovrum, för ett sånt pris. (Dessutom skymtar man det på en av bilderna.) Och priset verkar stämma, eftersom det också är utskrivet i veckopris på ett annat ställe.

Den här nöten får knäckas med lite mer fantasi än så. De här är mina förslag på varför lägenheten är så billig och därför bör undvikas till varje pris (!):

  • Det spökar. Ni ser den där spegeln i vardagsrummet? Det är spegeln från Ringen. Varje gång man går förbi den på kvällarna kan man skymta den där läskiga svarthåriga människan, viskandes med raspig stämma: leave my gorgeous one bed in Notting Hill with bay windows and extensive wardrobe space. Och nämde jag att lägenheten är ett före detta barnhem för föräldralösa? Jojomensan.
  • Det bor små insekter i väggarna. De är så små att man inte märker dem förrän ens klänningar börjat få små, små hål och huden kliar lite väl när man vaknar på morgonen. Snart har de krupit in under huden, X-Files style
  • Hitler bodde där som barn
  • Nya studier tyder på att ljusa och fina lägenheter i London kan skapa ett sånt trauma hos hyresvärden att...
  • Äh. Jag ger upp.
Vad är en tvåa i Notting Hill för bara lite mer än vad jag betalar för en håla i Chelsea? Alldeles tråkig och dötrist och tråkig... och alldeles för jäkla osannolik.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Blir galen...hittar inte vilken du menar.ÄLSKAR att titta på drömmar!
kram

mamma sa...

Det var jag.Ingen anonym.
kram igen

SARA, sa...

Mamma: Den måste hyrts redan! Lägenhetsbloggande blir inaktuellt fort... Nog bra att du inte kunde se den dock, för du hade gråtit (fanns hur mycket plats som helst för din bäddsoffa)